Tonåringar bjuds in till bokcirkel i Boden

Tonåringar bjuds in till bokcirkel i Boden

– När man pratar om böcker så blir de ännu bättre. Det säger Sandra Selberg på Bodens Stadsbibliotek, som nu startar en bokcirkel för ungdomar mellan 13-16 år.


Varför just en bokcirkel för tonåringar?
– Vi har haft mycket fokus på yngre barn, och ungdomarna har fallit lite mellan stolarna kan man säga. Det känns bra att fånga upp de ungdomar som kommer till biblioteket ofta med hjälp av en bokcirkel, säger Sandra Selberg, barn- och ungdomsbibliotekarie på Bodens Stadsbibliotek.

Vad blir det för inriktning på läsningen?
– Jag tänker försöka anpassa det efter vad de är intresserade av och vilken nivå de ligger på. Om vi kan komma överens om en bok så ska vi läsa samma, men det kan också vara så att de har så olika intressen att de inte går att enas. Vi drar igång bokcirkeln den 8 september och då visar det sig nog vad de är intresserade av.

Vad kommer bokcirkeln innebära för de som deltar?
– 
Jag hoppas att de ska hitta andra som läser, läsning är ju en enpersons-hobby. Kanske kan de hitta nya vänner och komma att uppskatta litteratur på ett annat sätt. När man pratar om böcker så blir de ännu bättre och när man diskuterar får man nya insikter.

Blir det fler bokcirklar nästa år om detta blir en succé?
– Ja då fortsätter vi så klart. Sen får vi se om det blir bokcirklar även för yngre barn, finns det intresse så ska vi försöka lösa det.


Bor du i, eller i närheten av Boden och är intresserad av att delta? Hör av dig till Sandra Selberg på sandra.selberg@boden.se