En julhälsning, i väntan på nåt gott

Publicerat av BTJ den 15 december 2020 07:58:56 CET
BTJ

julhälsning

I backspegeln kommer året 2020 vara en milstolpe. Bakom oss finns kursändringar som i det stora kommer att påverka mycket som händer framöver. I det lilla här på BTJ har också något stort hänt. Efter flera år av verksamhetsförändringar står vi starkare än på många, många år. Det gör mig stolt och förhoppningsfull. Julen är av tradition en tid för ett glädjens och förväntans budskap. Och i år känns det mer på sin plats än på länge.

Alla som gjort små och tunga uppoffringar under året för vårt allas bästa kan nu blicka framåt. Mot en tid där vi slipper ha bedömningar om smittspridning liggandes som en våt filt över varje beslut.

Min förhoppning är att alla dessa inställda resor, ombokade bröllop, bortvalda kramar och uppskjutna möten kommer att förlösas när vaccinet kommer. Att 2021 kommer att bli ett glädjens år, där vi på riktigt uppskattar allt det där vardagliga som många av oss kanske tog lite för givet. Tänk vad härligt att träffa alla vänner och hälsa med hjärtliga kramar. Eller ett stort släktkalas där alla generationer kan samlas samtidigt. Det saknar jag.

Vi på BTJ blickar också mot 2021 med stor nyfikenhet. Allt arbete som vi gjort för att ställa om BTJ till ett medieföretag anpassat till sin samtid börjar nu bära frukt. Vi är nu det fokuserade BTJ som jag drömde om när resan påbörjades för flera år sedan. Ett BTJ som är byggt på vår rika historia och våra unika styrkor men som har kraft att röra sig framåt och addera nytt.

För att berätta om vilka vi är nu gav vi i våras ut en ny bok. Titeln ”Upplevelser för nyfikna” tycker jag fångar det som böcker gör bäst. Och jag hoppas att nyfikenhet är känslan som väcks hos er som kommer att följa BTJ:s resa framöver. Vi har mycket att uträtta.

Idag är vi specialister på att leverera det som bibliotek behöver. Vi ska fortsätta följa bibliotekens behov och anpassa oss till dem. Det kommer att märkas. Bättre inköpsstöd, mer flexibel leverans av kvalitetsdata till den nationella katalogen, ett mer komplett erbjudande för skolbiblioteken och helt nya tjänster och produkter.

Jag ser fram mot ännu ett år i bibliotekens tjänst, och jag vet att mina kollegor och våra samarbetspartners gör det samma.

God jul och gott nytt år från mig och alla andra här på BTJ,

Anette Grönroos, vd BTJ