Stort projekt snart i mål

Publicerat av BTJ den 26 juni 2020 14:14:02 CEST
BTJ

Katalog-(3)

BTJ:s utveckling och testning för det nya flödet för förkortad katalogisering kommer enligt tidsplan att vara klart vecka 40 i höst, och BTJ är då redo för att påbörja anslutning av biblioteken till Libris. Anslutningen är även beroende av andra aktörer, som Adlibris och systemleverantörer.

– Att förflytta Bibliografisk service till Libris har varit ett väldigt omfattande projekt, med många inblandade. Där flödet för förkortad katalogisering bara varit en av de viktiga delarna. Vi hoppas att alla kommer att tycka att vårt arbete och initiativ för en nationell katalog är något som blir riktigt bra för bibliotekssektorn, säger Emma Tennevall, produktägare för Bibliografisk service på BTJ.

I början på hösten kommer vi att kunna ta emot önskemål från biblioteken kring tidpunkt för anslutning.  Anslutningen kommer att planeras i samarbete mellan BTJ och KB och ske löpande, med två till fem bibliotek per vecka.

– Någon gång efter sommaren så kommer vi att ta kontakt med alla bibliotek med Bibliografisk service, för att planera in tidpunkt för anslutning till Libris och det nya flödet för förkortad katalogisering.

Här kan du läsa mer om Bibliografisk service och förkortad katalogisering:

BTJ har också en podcast om om metadata och katalogfrågor, Katalogiseringspodden.

Ämnen: Biblioteksfrågor, Libris