Vinnarföreläsningen tände vinterdopparnas badglöd

Publicerat av BTJ den 8 december 2023 12:05:05 CET
BTJ

Lisa-Bjerre_blogg
Lisa Bjerre höll vinnarföreläsningen i Grums. Foto: Ulf Huett 

Grums bibliotek vann Författarsöks tävling och fick ett författarbesök av Lisa Bjerre, som talade utifrån sin handbok i vinterbad. I publiken fanns flera inbitna kallbadare.

– Det märktes på publiken. Jag såg att många i publiken nickade instämmande när Lisa frågade om de brukade ha ull på händer och fötter när de ska gå ner i en isvak, säger Ann-Christine Andersson, bibliotekarie på Grums bibliotek.

Lisa Bjerre har skrivit Vinterbad – en handbok (2021) men är även författare till tre kriminalromaner i bokserien Linje 17 tillsammans med Susan Casserfelt. Den här gången blev ämnet dock vinterbad, något som är populärt i Grums.

– Vi är en liten ort och jag känner de flesta personer och vet att de är vinterbadare, säger Ann-Christine Andersson.

Författarbesöket var en del av bibliotekets evenemang ”Äntligen onsdag” som lockar till föreläsning en gång i månaden. Även om det främst var redan frälsta som kom den 29 november för att lyssna på Lisa Bjerre fanns det goda möjligheter för andra att lockas till kallbad.

– Föreläsningen var väldigt inspirerande. Jag blev själv inspirerad. Hon är en duktig föreläsare, säger Ann-Christine Andersson.

Ett besök betalt av Författarsöks tävling var välkommet, berättar Ann-Christine Andersson.

– Jättekul, ekonomin är inte den bästa så här i slutet på året, så det var välkommet, säger hon.

Lisa Bjerre utgår från Stockholm men genomför författarbesök i hela landet, boka henne via Författarsök.

Registrera dig som arrangör på Författarsök
Registrera din organisation kostnadsfritt som arrangör på Författarsök och sök fram författare som just era besökare vill möta. Registrera här.

 

Ämnen: Läsfrämjande, Inspiration, läslust, Bibliotek