Så blev vinnarföreläsningen i Ängelholm

Publicerat av BTJ den 24 mars 2023 10:43:00 CET
BTJ

johanjacob
Johan Wicklén, författare och Jacob Ekberg, bibliotekarie på Ängelholms bibliotek. Foto: Privat

Som vinnare i Författarsök-tävlingen kunde Ängelholms bibliotek bjuda in författaren Johan Wicklén och få besöket bekostat av BTJ. Den 7 mars ägde föreläsningen rum, samma dag som årets kanske värsta snösmocka drog in över södra Sverige. Trots ovädret blev det en lyckad kväll, berättar bibliotekarie Jacob Ekberg.

– Vi är jättenöjda med den föreläsning som Johan Wicklén höll, som bygger på boken som han har skrivit, säger Jacob Ekberg.

En annan upplevelse som Jacob är nöjd med är bokningen via Författarsök.

– Tjänsten var smidig och funkade bra och framför allt så tyckte jag funktionen att du kunde skriva meddelanden med författaren var väldigt användbart. Jag hade en bra upplevelse och kan absolut tänka mig att använda Författarsök igen, säger Jacob Ekberg.

Johan Wickléns bok heter Vi ger oss aldrig - så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket Den fick fyra av fem möjliga i betyg i BTJ häftet och lektör Maria Fridstjerna beskriver boken som ”ett viktigt bidrag i samhällsdebatten och för ökad kunskap om narkotikapolitikens utveckling.”

– Det är ju ett ämne som rör många idag och så många har en åsikt om. Jag tror att alla som kom och lyssnade fick med sig något därifrån, det märktes framför allt mot slutet genom att det var väldigt många som ville frågor, säger Jacob Ekberg.

Jacob fick upp ögonen för Vi ger oss aldrig när han tittade på Förlagsdagarna våren 2022.

– Det var faktiskt där som jag första gången hörde talas om Johan Wicklén, så det var genom Förlagsdagarna där han presenterade den här boken som det här författarbesöket kom till.

Johan Wicklén trotsade snöstormen för författarbesök i Ängeholm, men det blev färre besökare än väntat som kom och lyssnade.

– Vi väntade oss fler för det var många som frågade om föreläsningen dagarna innan. Ovädret var rätt extremt ändå, det är fullt förståeligt att folk valde att stanna hemma i det läget, säger Jacob Ekberg.

Boka Johan Wicklén via Författarsök. Läs mer om Vi ger oss aldrig i BTJ:s butik.

1483569146_large

 

Ämnen: Samhälle, Kommunikation, Litteratur, Bibliotek